Nov 12, 2009

Mehed on nagu bussid.

Nagu klient on kuningas on ka aegajalt lugeja. Sest kui ma tahan kirjutada koguaeg vaid endale, võin teha seda ka lauasahtlisse, Wordi dokumenti või - palun väga, minugi poolest - laua jalale. Pole vaja internetiavarusi niisama reostada. Tulen vastu soovile ning kirjutan lahti "Mehed on nagu bussid" teooria. (Autoriks ei ole mina)

Oleks ma Y-kromosoomi omanik, arvaksin suure tõenäosusega, et naised on nagu bussid. Mis ühendab neid kaht tegelast? Suhted. Seega üldisemas pildis suhted on nagu bussid.
Et kellegagi suhet luua, peab olema soodsad asjaolud. Näiteks õigel ajal bussijaamas olek. Jõuad kohale, bussi ei ole. Toetagem tervislikke eluviise, jalutad järgmisesse peatusesse. Selle aja sees uhab ühistransport sinust mööda. Tõenäosus olla ühel ajal sõidukiga jaamas ei ole väga suur. Ja kui oledki, kas see sõidab sinu soovitud suunas? Ning kui sõidab, siis kui pikalt? Eks muidugi on alati võimalus sõita ka täiesti suvalises suunas, lihtsalt selleks, et maailma näha.
Oletame nüüd, et said bussi peale. Oled rahul, oled õnnelik. Ja siis ilmub sinu sõiduvahendi taha Ekspress, milles on wifi, mugavamad toolid, rohkem ruumi ning head pidurid ja mõnus soojendus. Kui Ekspress läheb sinna kuhu sul vaja on kõik super. Kui aga sõidab vaid mõned peatused vajalikus suunas, siis on dilemma. Sõidad uhke bussiga paar peatust ja oled jälle üksi bussijaamas. Jah, suhted on nagu bussid, kus tegelikult ei saa kunagi täiesti kindel olla, et juht spontaannsusest vastassuuna sõitma ei hakka.

1 comments:

Resistance said...

Jätkates metafoore...

Asi poleks tegelt nii hull, kui ei hüpataks esimeste ekspresside peale, mille reis halvasti lõpeb.

Ja tihedam bussisõitja ei ole kogenum, sõiduplaani vaataja on.