Oct 6, 2014

Kas sa hoolid endast?

Eile hommikul olin meeldivalt üllatunud, kui mulle helistati kaugelt väljamaalt.. lihtsalt selleks, et ma õigel ajal üles ärkaks ja vormelit saaks vaadata. Jep, nii lahedad sõbrad mul ongi! Lallale sellest rääkides jõudsime järeldusele, et sellist hoolivust on tegelikult kuidagi väga väheks jäänud ja inimesed võiks rohkem seda praktiseerida. Lihtsalt hoolida teistest - tehke kompliment, aidake uks lahti teha, naeratage või tõesti - ajage inimene üles, et ta saaks vormelit vaadata. 

Siit edasi aga - kõrgklassilised filosoofid nagu me oleme - jõudsime küsimuseni, et kas me ise endast hoolime? Sest ennast peaks ju kõikse paremini teadma ja kui endast ei hooli.. miks peaks teised seda tegema. Kõlab loogliselt, kas pole. Teistest küll! Aga endast? Väike vaatlus enda roosasse sisemusse ja avastasime õudusega, et ega ei hooli küll eriti.  Kuna uusaastalubadusena sai maha hõigatud, et hakkame sel aastal ilusateks inimesteks  - ja meie loogika järgi ilusad inimesed hoolivad endast - siis viimane aeg end käsile võtta. Kaua me teeme endale auke juurde, kust kõik ilus meie seest saaks haihtuda? 

Tore, aga.. mida see siis tähendab? Mida teevad inimesed, kes endast hoolivad? Sõber Google andis 15 sammulise piltidega juhendi lausa, mis muuhulgas käskis rohkem magada, end harida ja teiste vastu hea olla. Vabalt, kogu järgmise nädalavahetuse ma istun voodis! Tegin siis kiirküsitluse tuttavate seas. Küsimus 1: "Kas sa hoolid endast?". Uuringutulemustest selgus, et enamik mingil määral vist ehk ikka võibolla. (Kindlasti on võimalik veel ebakindlamat vastata). Küsimus kaks: "Milles see väljendub?". Tulemus? "Eeee.... Pole õrna aimugi. Kas üldse väljendub? Võiks ju nagu.. või hmm...hea küsimus.." No vot siis. Otsustasime ohjad enda kätte võtta ja astuda see samm ilusama enda suunas ja hoolida ka tegudega. Kuna tahame ka popid ja noortepärased olla siis loomulikult 30 päevase väljakutse kaudu, sest seep see ainuõige lahendus kõikidele hädadele vist ole. Panime kirja, mis muutuse teeme, mis on meie kokkulepped, sülitasime peopessa nagu gängsterifilmis ja lubasime pühalikult teineteisele toeks olla. Loodetavasti on kuu aja pärast meil jälle üks auguke vähem, kust meie fantastilisus ja rahulolu endaga saaks välja vuhiseda
.

Aga sina, kas sina hoolid endast? Jah? Milles see väljendub? Ei? Äkki peaks?

2 comments:

Vedzi said...

Aga mina hoolin endast nii, et ei sunni ennast mingeid väljakutseid läbima :P

Hea teema muidu, sest täitsa lõpuks oled ikka ainult ise endal olemas ja natuke nadi, kui see ise on peast loll ja kõigub kuskil nurgas.

merlen said...

No just - iseendast lahti ei saa. Ja miks peakski seda tahtma? Ise oled endal alati olemas.. pigem proovida seda suhet positiivsena hoida.

Hetkel muidugi ma kiidan su väljakutsetest hoidumist. No ei ole kerge. Aga 21 päeva pidi uue harjumuse sissekujunemiseks minema... ehk ongi nii?