Oct 22, 2014

Käsitöö: magusad lilled

SaareNaiseRamm otsustas, et saab aastakese vanemaks jälle. Mis tähendas loomulikult seda, et mina ja RoosaManna pidime olema toredad ja miskit välja mõtlema. Ragistasime oma hallollust ja lõpuks sisestasime hunnikule õhupallidele oma hingeõhku ja riputasime kogu elamise neid täis. Olgu olgu, RoosaManna puhus ja mina vaatasin kaugemalt pealt - üht proovisin mina ka oma kopsudest tulevaga täita kuid.. otseloomulikult läks just see pall katki. Rohkem ei riskinud.

Meie järgmine plaan oli, et kui sünnipäev siis peab torti saama. Kuna me polnud kindlad, kas SaareNaiseRamm ise ka selle peale tuleb, et meile torti pakkuda, siis suures hirmus ostsime ise ühe. Hoolimata sellest, et poes oli valik olematu, juurdlesime meie kaua kaua ja koju vedasime lõpuks selle ainsa tordilaadse, mil nimeks "Nostalgia". Sest noh, SaareNaiseRammul vanust ka juba piisavalt, on mille üle nostalgitseda. (Ajaloo huvides olgu öeldu, et just selle sama koogi tõttu suhkrutrahv kaelas oligi - kogu Eesti suhkruvaru oli just sinna sisse pandud). Ladusime küünlaid täis nii, et kooki polnud nähagi ja panime tule otsa. Aukülaline luges kaks korda kõik küünlad üle veendumaks, et me liialdanud pole.

Mina aga tahtsin ikka lilli ka kinkida. Kuna SaareNaiseRamm jumaldab üllatusmune ning tal on neid mänguasjakorpuseid tööl nagunii vaja, siis sai kaks kärbest ühe hoobiga löödud.

Vaja läheb: üllatusmune, paberit, kahepoolset teipi, kääre ning pulki, millega poodides õhupalle jagatakse (elagu taaskasutus!). 

Tuleb meeldiva suuruse ning kujuga kroonilehed välja lõigata, kahepoolse tebiga pulga külge kinnitada ning seejärel üllatusmuna teibiga keskele susata. Imelihtne ja tulemus on efektne. Õppige aga minu kogemusest ning ärge hoidke neid mune laual 1) lambi all 2) sooja teetassi läheduses. Šokolaadil on teatavasti komme sulada soojuses.

Kuna aga me elame väga vaasitus majas, siis.. tekkis SaareNaiseRammul küsimus, et kuhu need nüüd seisma panna. Siin tuli appi oo õilis veekeetja, mis hetkel kasutuses pole. Toppisime kilekotte täis ja seal vahel seisid need imeliselt püsti. Lihtne.

Kõik teised sünnipäevaks saadud lilled on närtsinud ja ära visatud. Need aga seisavad (jah, avatud munadega siiski) siiamaani veekeetjas.




0 comments: