Oct 4, 2011

Õhuaken ja ettevõtlusnädal

Septembris alustasid Tartu Ülikooli psühholoogiatudengid üritustersarja nimega "Õhuaken", mis mõeldud siis kõigile huvilistele, fanaatikutele jne. Esimesel korral oli teemaks "Psühholoogia tulevikus - erinevad vaatenurgad ja lähenemised" ning piiiiiiiiiiika loengu pidas Poola-Iisreali-Inglise-Eesti psühholoog, transpersonaalse hüpnoanalüüsi looja ja psühhoterapeut Jure Biechonski. Tema loeng teemasse väga ei läinud minu arvates, kuid sellest hoolimata oli see ääretult põnev. Mulle meeldis meeletult see fakt, et paljud minu arvamused ühtisid tema omadega. Lisaks tema rääkimisstiil oli lihtne ja arusaaadv - palju näiteid, palju selgitusi, palju metafoore. Näiteks mõned parimad tsitaadid:
* Paranemiseks läheb üks minut. Kui kaua selle ühe minuti saabumiseni läheb, on iseasi. * Telefon on väga skisofreeniline leiutis. Keegi tahtis kuulda hääli ilma ühtegi inimest nägemata. * Sõidate autoga ning kuulete mootorist jubedat lärmi. Mida inimesed teevad? Võtavad kõrvatropid või keeravad muusika kõvemaks ning sõidavad edasi. Ja me teeme oma tervisega samamoodi. * On kahvel. Ja on supp. Kahvliga suppi süüa ei õnnestu. Teaduslik järeldus? Supp vajab teraapiat.

Eile aga toimus midagi hoopis muud kui loeng. Nimelt on sel nädalal Eestis ettevõtlusnädal, mille raames palju koolitusi. Otsustasime Kristaga härjal sarvist haarata ning end erinevatel aladel koolitada. Antoniuse Gildis toimus koolitus "Sepikohas naela sepistamine". Algselt tunnine üritus kestis meile tunduvalt kauem ja lahkusime alles siis kui õues ei näinud oma varbaidki enam. Nende poolt planeeritud naela sepistamine jättis natukene nõrga mulje. Igaüks sai mõned korrad vastu naela virutada, et naelatoorikule ilmuks ilus pea. Kuid kuna see jäi meile ilmselgelt liiga lahjaks siis tegi juhendaja ettepaneku, et kui meil aega on, võime midagi etemat ka katsetada. Istusimegi siis poole kaheksani seal ja tagusime kuuma rauda. Lehti ja naelu ja ussiga ripatsi ka. Mu uss läks põlema vahepeal ning suur tükk murdus ära, seetõttu ta ka nii pisike.

Ise tehtud, hästi tehtud.

0 comments: