May 20, 2010

Eksperimentaalkulinaaria: Väike rabarberikook

Kevad (mis kevad, suvi juba!) on käes ja aiast on võimalik saada värsket kraami kööki. Nõges, rabarber... Ideaalne aeg jälle küpsetada. Pealegi, kes suudaks vastu panna värsketest rabarberitest tehtud koogile?

Väike rabarberikook (mis ei ole üldse nii väike) tekitab minule esimesena mälestuspildi lapsepõlvest, kui sõtse seda kooki tegi - üksi! Lubasin siis endale, et olen ka kunagi nii tubli kui tema ja teen ka üksi kooki.

Eelnevalt varuda taigna jaoks:
200g margariin
1 klaas suhkrut
1 tl küpsetuspulber
2 klaasi jahu
2 muna

Eelnevalt varuda katte jaoks:
200g hapukoort
600g rabarberitükke
3/4 klaasi suhkurt
2 muna
riivitud sidrunikoort

Ja tegemine on sama lihtne kui koostisosade leidmine. Vahusta margariin ja suhkur, pane juurde munad ning lisa jahu, millesse on segatud küpsetuspulber. Rulli pannile, tee ääred ka. Siis vahusta munad suhkruga, juurde pane sidrunikoor, hapukoor, rabarberitükid. Vala rullitud taignale. Tulemus peaks olema umbes selline:
Seejärel suska ahju, mis on soe (a la 180-200ºC nagu koogid ikka) ja hoia seal... aega ma jälle ei oska öelda. Hoia ahjus kuni kook tundub olevat valmis. Valmis kook ei ole kõrbend alt ja pealt on ilus küpskollane.

0 comments: