Aug 25, 2011

Eksperimentaalkulinaaria: kartulipirukas

Kool on kohe kohe jälle algamas, mis tähendab, et minu ahjukasutamise võimalused vähenevad märgatavalt. Seetõttu jagan jälle retsepti, mille jaoks on ahju vaja - kasutan viimaste päevade võimalust.

Eelnevalt varuda:
500g lehttainast
5 suuremat kartulit
200g sinki
1 sibul
1 tl sidrunipipart
1 tl soola
1 spl kuivatatud basiilikut
3dl piima
2dl hapukoort
riivjuustu

Rulli tainas laiali ja tõsta küpsetusvormi. Koori ja riivi kartulid ning aseta need koos tükeldatud singi ja sibulaga vormi. (Mina ladusin kihiti). Sega omavahel piim, maitseained ja hapukoor ning vala vormi. Kõige peale riivjuust... ja 175C juures ahju! Umbs 45 minutit. Siis kata fooliumiga ja veel pool tundi ahjus. Seejärel head isu! Kõrvale sobib piim.

1 comments:

Meelis said...

Kõrvale sobib piim. Kurgule on hea soe tee ning nina eelistab mulliga vett, see paneb ta mõnusalt muhelema :D