Mar 19, 2012

Eksperimentaalkulinaaria: Porgandikook kohupiimaga

Möödunud nädalavahetusel algas vormel 1 uus hooaeg ning traditsioonide kohaselt sai porgandikooki! Traditsioonid on toredad, eriti veel sellised, kus kooki saab. Sel korral oli porgandikook aga hoopis kohupiimaga. Kerge valmistada ning ääretult maitsev!

Eelnevalt varuda:
4 muna
2 dl suhkrut
150g võid
~500g kohupiima
4dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
100g mandlilaaste /kookoselaaste
~350g porgandit
Katteks: šokolaadiglasuur



Vahusta muna ja suhkur. Sulata ja jahuta või, sega muna ja suhkru segule. Lisa juurde kohupiim. Sega hoolikalt. Kuivained sega omavahel. Maitse asi, kas mandel või kookos. Mina kasutasin kookost, purustasin eelnevalt saumiksriga peeneks. Lisa kuivaineid munasegule.






Sega korralikult. Seejärel lisa juurde porgand. Jällegi kasutasin saumiksrit, sest kogemus on näitand, et niimoodi meeldib mulle koogi sees rohkem kui riivitud. Laota pannile.

Pista ahju, kus sooja ~175C. Hoia ahjus kuni kook on ilusti läbi küpsenud. Kui kook kipub pealt kõrbema ning seest tooreks jääma võib selle katta fooliumiga.





Jahtunud koogile sobib ideaalselt peale šokolaadiglasuur. Võib teha ise; mina - laiskusest jällegi - kasutasin valmis glasuuri, mis vajas vaid üles sulatamist. Maitse poolest on parim tavaline piimašokolaadi glasuur.

NAUDI.