Dec 11, 2014

Järgmise nädala kooliprognoos

Järgmine nädal möödub eksamihoiatuse tähe all. Nädal algab rahuliku tööpäevaga, esineda võib üksikuid loenguid. Lisaks võib kohata võimalusi rühmatööde kohtumisteks ning aruteludeks. Siiski saab need mööda saata mugavas paigas koos kakaotassiga. 

Teisipäeval saab see-eest alguse aga maruline eksamilaine, mis ei vaibu enne nädalavahetust. Päeval püsib olukord veel rahulik, eksami võib mööda saata kodustes tingimustes teetass näpus. Vajalikuks võib osutuda paari raamatu kaasamine. Lisaks esineb emotsionaalse tööpäeva oht.

Kolmapäeval puhub vene keele tuul, paljudes kohtades sajab grammatikat, puhanguti nimetav kuni daativ kääne. Lisaks esineb sõnade soo määramist, sõnavara ning numbreid. Talvine sess võib kohati mängida vingerpussi ning peita endas ka hulgaliselt erandeid. Püsib kõrge oht tegusõnade minevikus ning olevikus pööramiseks.  Sarnaselt nädala algusele võib selgimistega esineda loenguid.

Öösel võtab eksamilaine aina enam võimust ning neljapäeval jõuab kohale haripunkt. Päev algab rühmatööde ettekannetega, millega kaasneb palju küsimusi ning arutelusid. Vajalikud on korrektsed selgitused, ajalimiidist kinni pidamine ning särasilmsus. Pärastlõunal saab ettekannetest mõningast leevendust, kuid esineb avatud küsimustega eksameid. Instituudi õppejõudude poolt põhjustatud pikki arutlevaid vastuseid ootavad küsimused võivad endaga kaasa tuua krampliku käe, mistõttu peab ettevalmistus olema korralik, vastused selged, detailsed. Hülgemöla ei taluta. Ellujäämiseks on vajalik kümnete artiklite lugemine. Püsib jätkuvalt loengute oht. 

Nädala viimasel tööpäeval hakkab eksamilaine õrnalt taanduma, siiski läheb olukord enne rahunemist kohtuvaldkonnast tuleneva eksami tõttu kriminaalseks, kohati puhub valikvastustega küsimusi. Instituudist saabuvad valikvastused võivad aga kaasa tuua libisemisohu ning meeleheite liigsarnaste variantide tõttu. Eksamivastastel on rõõmustav kuulda, et kestvus ei ole pikk ning sellega on seekordne tsüklon ka otsi kokku tõmbamas.

Nädalalõpus on oodata selginemist eksamite osas, lootust on jõulupuhkusele ning eksamilainest saab pisut leevendust kuni järgmise aastani. Suure tõenäosusega esineb kogu päeva voodis veetmist ning esimeste tulemuste ootamist.

Liiga lõdvaks end lasta ei tasu ning vaikselt peab valmistuma hakkama järgmise aasta tsükloniks.

2 comments:

Anonymous said...

kui äge idee ja muhe teostus!

merlen said...

Mitte see "neli eksamit ühes nädalas" eks? :P

Õue vaadates tundub, et ilmataat luges ja sai valesti aru mu tormist..:D