Jan 4, 2009

Peeglivestlused.

Olete te kunagi tundud seda ülevoolavat enesekindlust ja tugevust, mis tekib siis kui te suudate viimasel momendil end kokku võtta ja öelda „Ei“ millelegi, mida teie arvates polnud võimalik lõpetada? Näiteks kui eneselõikajal on tahtmine end vigastada ja ta võtab juba terariista kätte, kuid suudab sellest loobuda hetk enne vigastuse sooritamist. Või toitumishäirete käes vaevleja ütleb „Ei“ iseendale enne söömaorgia korraldamist hoides juba lusikat suu juures.

Ning on vahe – kas nuga heidetakse minema täiesti tavalises olukorras või kui emotsioonid on laes ning enesevigastamine näib ainsa võimalusena. Kindlasti olete seda tundnud, et on vaid üks lahendus. (Rahuneda ei ole muidu võimalik kui sigaret süüdata jne) . Loon drastilisi kujutluspilte, ma tean. Kuid „suudab sõimukirja saatmata jätta“ ei kõlanud üldsegi nii hästi.

Rachel sarjast „Friends“ ütles kord: „If I can do this [coffee], I feel like I can do anything!“. Tema kohv küll ebaõnnestus ja kui ta sama asja hiljem pesu pesemise kohta ütles, ebaõnnestus toogi tegevus (positiivne on see, et ta sai kõik oma riided värvitoonilt kokku sobima). Kuid mõte jääb – eufooria tundest, mida tekitab iseenesest võitu saamine on kirjeldamatu. Ning see on väärt pingutusi. Katsetage - jääge võitluses endaga võitjaks.

3 comments:

Anonymous said...

Kui minna närvi, ei suuda isegi mõelda. Ja kui mõelda, siis ainult ühele - sellele, mis sind päästab. Kas me ei tahagi, et meid päästetaks?

Viimase lõigu kohta ütleks, et kõik on võimalik. Jumal tänatud, et on.

Raul said...
This comment has been removed by the author.
Raul said...

Muidugi tahame, et meid päästetaks, sellepärast me jätame mõningaid vihjeid teistele, mitte küll teadlikult(no mõned ka teadlikult). Kõik selleks, et keegi näeks ja aitaks, kuid samas jäävad need vihjed sageli märkamatuks teistele, sest ka neil on omad probleemid ning nõnda käivad kõik pimedatena ringi. Lõpuks kui kedagi aitamas ei ole siis paistab tõesti ainus lahendus olemas olevat, kuid siiski saame selle enda jaoks selgeks mõelda ning selle päästva otsuse teha:)...
Ebaõnnestumise kohta on suht hästi öelnud Samuel Beckett "No matter. Try Again. Fail again. Fail better."