Jun 2, 2009

Minu esimesed valimised

"Poliitik on inimene, kes peab rääkima, mis hakkab juhtuma ning hiljem selgitama, miks seda ei juhtunud" oli kunagi geograafia tunnis tahvlil päevatsitaadiks. Üpriski tõele vastav, kas pole? Mäletan senimaani, kuidas üks poliitik ütles põhjenduseks väga ausalt "Aga see oli vaid valimislubadus."

Mart teeb "Mine valima!!!" kampaaniat. Võtsin kätte ning tegin isegi täna selle hääletuse ära. E-riik nagu meil on. Nõuka ajal anti esmakordsele valijale lilleke, mina sain ka täna - hiljem otsustasime, et valimiste päras - õie. Tegelikult on nendest valimistest täiesti kõrini. Teleka vaatamine - kuigi harrastan harva - on võimatu. TV3 ja Kanal2 näitavad valimisreklaami, ETV näitab saadet, kus sellest räägitakse.

Kampaaniad, millega oma erakonda reklaamitakse on muutunud koledaks. Postkast on ummistatud, internetis hüppavad pisikesed aknad lahti ning osadel "õnnelikel" oli lausa võimalus - minul mitte - saada sõnum otse poliitikult. Ma ei tea ühtegi saajat, kes rõõmustas.

Tegelikult tekkis mul reklaami nähes küsimus. Savisaar rõhutab ühes reklaamis lauset stiilis 'sallivus teist keelsete ja teist meelsete kodanike vastu'. Ansip on ju teist meelne, kuid teda ta ei salli, süüdistas isegi majanduse põhja laskmises. (Oh mõelda vaid kui osavad on meie poliitikud, suudavad hävitada kogu maailma majanduse. Vägev, kas pole?) Seega, ta käitumine ja reklaam ei ole eriti kooskõlas, või mis?

Rohkem ma ei kavatse poliitika teemal sõna võtta. Tõmban end kivi alla kerra ja ootan kuni see õudus lõppeb.

1 comments:

Ott said...

Savimun*i reklaam on huvitav. Tal on sõnum, et nagu Ansip oleks süüdi ÜLEMAAILMSES kriisis.

Edgari peaks kuhugi mereranda puhkama saatma, sest, kes natuke mõtleb, see saab aru, et Edgar on lolliks läinud.