Jun 9, 2009

Tulemuusika 2009

Toimus Ugala tiigi kaldal pühapäeva õhtul sellise nimega üritus. Teisisõnu on "Tulemuusika2009" rahvusvaheline ilutulestikuvõistlus. Ürituse nimest võib teha loogilise järelduse, et mina olin kohal.

Mida kujutas endast selline võistlus? Igal osavõtjal - Blikas Leedust, Tähtiraketti Soomest, Kalvin Valgevenest - oli aega kümme minutit, et end tõestada. Korraldajad aga ei nimetanud sündmust Tulemuusikaks niisama. Nimelt, taeva poole lendavad rakendid pidid olema sünkroonis muusikaga.

Et üritus kestaks natuke rohkem kui nelikümmend minutit (õhtu lõpetas Arnika oma pürotehnikaga), sisaldas pileti hind ka kontserti. Alustas seda hääle kaotanud Koit Toome, kellele lisandus aegajalt Maarja-Liis Ilus, Ivo Linn ja Ines. Tegime avastuse, et viimase lood räägivad ülikoolist. Näiteks "15 magamata ööd" on täielikult eksamitest, "Lõpuni välja" bakatööst.

Pürotehnikaga alustas Valgevene, kõige noorimad sel võistlusel. Järgmisena näitas taset Leedu, kes kasutas nii Kill Billi tunnusmuusikat kui ka selle aasta Eurovisiooni võidulugu. Sobivalt kandis nende etteaste nime "Fireworks Fairytale". Pärast Leedu esinemist oli rahval suu muruni ning ootused ületasid igasuguse piiri - Tähtiraketti on Soome kolmekordne (või oli see nelja?) meister pluss neil on kolmekümne aastane kogemus. Nende kava oli ka kõige rohkem sünkroonis muusikaga, milleks oli nii Mozarti kui ka jaapani päritolu helisid. Rahvale meeldivad aga suured paugud ja palju kuldvihma, seega võitjaks osutus Leedu, kes sai ka minu hääle. Nende "Fairytale" on mul ka videos, tulge külla ja ma näitan.

Rahvas karjus "Kor-ra-ta!" üpriski mitu korda. Kordamisele siiski midagi ei läinud. Kahjuks.

0 comments: